Για την υλοποίηση του έργου συνεργάζονται μια εταιρεία υλικών συσκευασίας (Χατζόπουλος Α.Ε.), μια εταιρεία τυροκομικών (Κολιός Α.Ε.), και ένας ακαδημαϊκός φορέας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) με ειδίκευση στον τομέα ανάπτυξης αντιμικροβιακών υλικών (Εργαστήριο Συνθετικής Χημείας Υλικών, Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών) και στη μικροβιολογική μελέτη τροφίμων (Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης, Ιατρική Σχολή).
Η εταιρεία Α. Χατζόπουλος Α.Ε. εξειδικεύεται στην παραγωγή εύκαμπτης συσκευασίας και απασχολεί 430 εργαζόμενους. Ιδρύθηκε το 1931 και σήμερα αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην ευρωπαϊκή αγορά. Διαθέτει 2 ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 30 χώρες.
Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε όλα τα στάδια παραγωγής υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, εκτύπωση (βαθυτυπία και φλεξογραφία), λαμινάρισμα (lamination) και κοπή, καθώς και στη χρήση ειδικών βερνικιών (lacquers) και τεχνολογιών, προσδίδοντας στα τελικά προϊόντα βέλτιστες ιδιότητες, που εγγυώνται μέγιστη ασφάλεια και αντοχή, υψηλή προστασία, ταχύτητα παραγωγής, υψηλή αισθητική, αειφορία κ.α.
H εταιρεία ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τυροκομικών προϊόντων με έδρα το Κιλκίς. H εταιρεία είναι μια σύγχρονη και ραγδαία εξελισσόμενη βιομηχανία, με έμφαση στα τυροκομικά προϊόντα (τυρί και γιαούρτι).
Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται μέσω σύγχρονων αυτοματοποιημένων γραμμών προηγμένης τεχνολογίας, υπό αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, και με τη φροντίδα των ανθρώπων της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πολυάριθμοι εξειδικευμένοι/πεπειραμένοι επιστήμονες.
Τα προϊόντα της διανέμονται σε περισσότερα από 5.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα, η εταιρεία έχει έντονη και αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα (ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή έως την Κορέα).
Τέλος, η εταιρεία έχει κατακτήσει σειρά διεθνών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.
Από το ΠΚ συμμετέχει η ομάδα Συνθετικής Χημείας Υλικών, του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών. H ομάδα έχει εκτενή διεθνούς φήμης εμπειρία στη σύνθεση, χαρακτηρισμό και εφαρμογές πολυμερικών/υβριδικών υλικών, υδροπλεγμάτων, «έξυπνων» πολυμερών, και τροποποιημένων με πολυμερή επιφανειών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται εκτενώς στη σύνθεση και χημική τροποποίηση φυσικών πολυμερών.
Η ομάδα έχει εκτενή συνεργασία με κορυφαίες ερευνητικές ομάδες σε άλλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού και πολλές συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Επίσης, στο έργο συμμετέχει η ομάδα Μικροβιολογίας, Τροφίμων, Ύδατος & Περιβάλλοντος, της Ιατρικής Σχολής. Η ομάδα έχει χαρακτηριστεί ως Κέντρο Αναφοράς Ελέγχου Νερών και Τροφίμων για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ως εστιακό σημείο Αναφοράς σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
Το πλήθος των αναλύσεων που πραγματοποιούνται ακολουθούν αυστηρά τις εγκεκριμένες μεθοδολογίες ISO και είναι σύμφωνες με τις οδηγίες που ορίζονται από τους κανονισμούς του Εθνικού Συστήματος Διαπιστεύσεων. Η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία σε μικροβιολογικούς ελέγχους, στην ανάπτυξη ΗΑACP-Water safety plans, στην ταυτοποίηση/εντοπισμό πηγών μολύνσεων σε τρόφιμα/ποτά, στη διερεύνηση/προσδιορισμό.
Η εταιρεία Α. Χατζόπουλος Α.Ε. απασχολεί 430 υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους στον χώρο της εύκαμπτης συσκευασίας. Ιδρύθηκε το 1931 και σήμερα αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο στην ευρωπαϊκή αγορά. Διαθέτει 2 ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 25 χώρες.
Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην τεχνογνωσία και την προώθηση καινοτόμων λύσεων συσκευασίας μέσω του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.
Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε όλα τα στάδια παραγωγής υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, εκτύπωση (βαθυτυπία και φλεξογραφία), λαμινάρισμα (lamination) και κοπή, καθώς και στη χρήση ειδικών βερνικιών (lacquers) και κολλών, προσδίδοντας στα τελικά προϊόντα βέλτιστες ιδιότητες όπως αντοχή στο τρίψιμο, αντιθαμβωτικές ιδιότητες, ιδιότητες θερμοσυγκόλλησης, ιδιότητες γλιστρήματος κ.α.
H εταιρεία ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τυροκομικών προϊόντων με έδρα το Κιλκίς. H εταιρεία είναι μια σύγχρονη και ραγδαία εξελισσόμενη βιομηχανία, με έμφαση στα τυροκομικά προϊόντα (τυρί και γιαούρτι).
Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται μέσω σύγχρονων αυτοματοποιημένων γραμμών προηγμένης τεχνολογίας, υπό αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, και με τη φροντίδα των ανθρώπων της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πολυάριθμοι εξειδικευμένοι/πεπειραμένοι επιστήμονες.
Τα προϊόντα της διανέμονται σε περισσότερα από 5.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα, η εταιρεία έχει έντονη και αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα (ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή έως την Κορέα).
Τέλος, η εταιρεία έχει κατακτήσει σειρά διεθνών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.
Από το ΠΚ συμμετέχει η ομάδα Συνθετικής Χημείας Υλικών, του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών. H ομάδα έχει εκτενή διεθνούς φήμης εμπειρία στη σύνθεση, χαρακτηρισμό και εφαρμογές πολυμερικών/υβριδικών υλικών, υδροπλεγμάτων, «έξυπνων» πολυμερών, και τροποποιημένων με πολυμερή επιφανειών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται εκτενώς στη σύνθεση και χημική τροποποίηση φυσικών πολυμερών.
Η ομάδα έχει εκτενή συνεργασία με κορυφαίες ερευνητικές ομάδες σε άλλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού και πολλές συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Επίσης, στο έργο συμμετέχει η ομάδα Μικροβιολογικής Υγιεινής, Τροφίμων, Ύδατος & Περιβάλλοντος, της Ιατρικής Σχολής. Η ομάδα έχει χαρακτηριστεί ως Κέντρο Αναφοράς Ελέγχου Νερών και Τροφίμων για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ως εστιακό σημείο Αναφοράς σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
Το πλήθος των αναλύσεων που πραγματοποιούνται ακολουθούν αυστηρά τις εγκεκριμένες μεθοδολογίες ISO και είναι σύμφωνες με τις οδηγίες που ορίζονται από τους κανονισμούς του Εθνικού Συστήματος Διαπιστεύσεων. Η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία σε μικροβιολογικούς ελέγχους, στην ανάπτυξη ΗΑACP-Water safety plans, στην ταυτοποίηση/εντοπισμό πηγών μολύνσεων σε τρόφιμα/ποτά, στη διερεύνηση/προσδιορισμό.