ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Το EYZHN θα υλοποιηθεί σε 6 Ενότητες Εργασίας (ΕΕ)

ΕΕ1
Χημική τροποποίηση των πολυμερών που φέρουν αντιμικροβιακές ομάδες στις δομικές τους μονάδες.

ΕΕ2
Ανάπτυξη των επικαλύψεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες

ΕΕ3
Χαρακτηρισμός της αντιμικροβιακής δράσης των νεών επικαλύψεων

ΕΕ4
Αποτύπωση αποτελεσμάτων

ΕΕ5
Ανακλιμάκωση παραγωγής βέλτιστων υλικών & φύλλων συσκευασίας και αποτίμηση των προϊόντων

ΕΕ6
Προστασία αποτελεσμάτων και διαχείριση καινοτομίας
παραδοτεα
Στην ΕΕ1 θα πραγματοποιηθεί η σύνθεση και ο χαρακτηρισμός των πολυμερών που φέρουν αντιμικροβιακές ομάδες στις δομικές τους μονάδες.

Π1.1 Χημικά τροποποιημένα πολυμερή

Π1.2 Έκθεση συνθετικής πορείας τροποποίησης πολυμερών

Π1.3 Ιστότοπος έργου
παραδοτεα
Στην ΕΕ2 θα αναπτυχθούν επικαλύψεις πολυμερών σε συμβατές συσκευασίες τυριών και θα μελετηθούν οι φυσικοχημικές, μηχανικές, θερμικές ιδιότητες των τροποποιημένων συσκευασιών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν μελέτες διαπερατότητας, οπτικών ιδιοτήτων και σταθερότητας υμενίων.

Π2.1 Επικαλύψεις πολυμερών σε συσκευασίες τροφίμων

Π2.2 Έκθεση δομικών/επιφανειακών, μηχανικών, θερμικών ιδιοτήτων των υλικών συσκευασίας

Π2.3 Έκθεση διαπερατότητας και σταθερότητας των υμενίων

Π2.4 Δημοσίευση αποτελεσμάτων σε 1 διεθνές ISI indexed περιοδικό

Π2.5 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 1 ελληνικό/διεθνές συνέδριο

Π2.6 Έκθεση προόδου 1ου έτους
παραδοτεα
Στην ΕΕ3 θα πραγματοποιηθεί έλεγχος αντιμικροβιακής ιδιότητας νέων υλικών και καταγραφή δεικτών.

Π3.1 Έκθεση συμπεριφοράς L. monocytogenes στις επιλεγμένες συνθήκες (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία), συσχέτισή τους με εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο επιχείρησης

Π3.2
Έκθεση αποτελεσμάτων κινητικής συμπεριφοράς κολοβακτηριοειδών, ζυμών, μυκήτων σε επιλεγμένες συνθήκες (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία), συσχέτισή τους με εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο επιχείρησης

Π3.3 Ανάλυση/αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών προϊόντων (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία)

Π3.4 Έκθεση προόδου 2ου έτους του προγράμματος

Π3.5 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ένα ελληνικό ή διεθνές συνέδριο
παραδοτεα
Στην ενότητα ΕΕ4 θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων πρόβλεψης λογαριθμικής αύξησης πληθυσμών των μικροοργανισμών, συναρτήσει των pH, θερμοκρασία, ημέρες συντήρησης, μεταβολή χρώματος, για την εκτίμηση του χρόνου ζωής του τρόφιμου.

Π4.1 Μοντέλο με ποσοτικούς και ποιοτικούς παράγοντες των μικροοργανισμών (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία)

Π4.2
Δημοσίευση αποτελεσμάτων σε 1 διεθνές ISI indexed περιοδικό

Π4.3 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 3 ελληνικά/διεθνή συνέδρια στον τομέα των τροφίμων, της δημόσιας υγείας και των υλικών

παραδοτεα
Στην ΕΕ5 θα γίνει ανακλιμάκωση αντιμικροβιακών υλικών & υλικών συσκευασίας σε δοκιμαστική γραμμή παραγωγής και αξιολόγηση υλικών συσκευασίας σε πραγματικές συνθήκες συσκευασίας τυροκομικών.

Π5.1 Καινοτόμες συσκευασίες από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας

Π5.2
Αποτελέσματα αξιολόγησης συσκευασιών σε πραγματικές συνθήκες συσκευασίας τυριών

Π5.3 Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Π5.4 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ένα ελληνικό ή διεθνές συνέδριο

Π5.5 Τελική έκθεση προόδου του προγράμματος
Στην ΕΕ6 θα πραγματοποιηθεί προστασία αποτελεσμάτων μέσω διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και η διαχείριση καινοτομίας

Π6.1 Μελέτη πεδίου για την ανάδειξη της στάθμης της τεχνικής και τη δυνατότητα προστασίας μέσω διπλώματος ευρεσιτεχνίας και σχεδιασμός βέλτιστης στρατηγικής προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων

Π6.2
Μελέτη αγοράς, τεχνολογικών τάσεων και βιωσιμότητας

Π6.3 Αναφορά προώθησης και εξωστρέφειας

Π6.4 Μελέτη βελτίωσης εσωτερικών διαδικασιών διαχείρισης καινοτομίας και αναφορά αποτελεσμάτων 3 σεμιναρίων

παραδοτεα
παραδοτεα
Στην ΕΕ1 θα πραγματοποιηθεί η σύνθεση και ο χαρακτηρισμός των πολυμερών που φέρουν αντιμικροβιακές ομάδες στις δομικές τους μονάδες.

Π1.1 Χημικά τροποποιημένα πολυμερή

Π1.2 Έκθεση συνθετικής πορείας τροποποίησης πολυμερών

Π1.3 Ιστότοπος έργου
παραδοτεα
Στην ΕΕ2 θα αναπτυχθούν επικαλύψεις πολυμερών σε συμβατές συσκευασίες τυριών και θα μελετηθούν οι φυσικοχημικές, μηχανικές, θερμικές ιδιότητες των τροποποιημένων συσκευασιών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν μελέτες διαπερατότητας, οπτικών ιδιοτήτων και σταθερότητας υμενίων.


Π2.1 Επικαλύψεις πολυμερών σε συσκευασίες τροφίμων

Π2.2 Έκθεση δομικών/επιφανειακών, μηχανικών, θερμικών ιδιοτήτων των υλικών συσκευασίας

Π2.3 Έκθεση διαπερατότητας και σταθερότητας των υμενίων

Π2.4 Δημοσίευση αποτελεσμάτων σε 1 διεθνές ISI indexed περιοδικό

Π2.5 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 1 ελληνικό/διεθνές συνέδριο

Π2.6 Έκθεση προόδου 1ου έτους
παραδοτεα
Στην ΕΕ3 θα πραγματοποιηθεί έλεγχος αντιμικροβιακής ιδιότητας νέων υλικών και καταγραφή δεικτών.

Π3.1 Έκθεση συμπεριφοράς L. monocytogenes στις επιλεγμένες συνθήκες (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία), συσχέτισή τους με εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο επιχείρησης

Π3.2
Έκθεση αποτελεσμάτων κινητικής συμπεριφοράς κολοβακτηριοειδών, ζυμών, μυκήτων σε επιλεγμένες συνθήκες (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία), συσχέτισή τους με εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο επιχείρησης

Π3.3 Ανάλυση/αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών προϊόντων (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία)

Π3.4 Έκθεση προόδου 2ου έτους του προγράμματος

Π3.5 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ένα ελληνικό ή διεθνές συνέδριο
παραδοτεα
Στην ενότητα ΕΕ4 θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων πρόβλεψης λογαριθμικής αύξησης πληθυσμών των μικροοργανισμών, συναρτήσει των pH, θερμοκρασία, ημέρες συντήρησης, μεταβολή χρώματος, για την εκτίμηση του χρόνου ζωής του τρόφιμου.

Π4.1 Μοντέλο με ποσοτικούς και ποιοτικούς παράγοντες των μικροοργανισμών (συμβατική vs καινοτόμα συσκευασία)

Π4.2
Δημοσίευση αποτελεσμάτων σε 1 διεθνές ISI indexed περιοδικό

Π4.3 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 3 ελληνικά/διεθνή συνέδρια στον τομέα των τροφίμων, της δημόσιας υγείας και των υλικών

παραδοτεα
Στην ΕΕ5 θα γίνει ανακλιμάκωση αντιμικροβιακών υλικών & υλικών συσκευασίας σε δοκιμαστική γραμμή παραγωγής και αξιολόγηση υλικών συσκευασίας σε πραγματικές συνθήκες συσκευασίας τυροκομικών.

Π5.1 Καινοτόμες συσκευασίες από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας

Π5.2
Αποτελέσματα αξιολόγησης συσκευασιών σε πραγματικές συνθήκες συσκευασίας τυριών

Π5.3 Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Π5.4 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ένα ελληνικό ή διεθνές συνέδριο

Π5.5 Τελική έκθεση προόδου του προγράμματος
Στην ΕΕ6 θα πραγματοποιηθεί προστασία αποτελεσμάτων μέσω διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και η διαχείριση καινοτομίας

Π6.1 Μελέτη πεδίου για την ανάδειξη της στάθμης της τεχνικής και τη δυνατότητα προστασίας μέσω διπλώματος ευρεσιτεχνίας και σχεδιασμός βέλτιστης στρατηγικής προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων

Π6.2
Μελέτη αγοράς, τεχνολογικών τάσεων και βιωσιμότητας

Π6.3 Αναφορά προώθησης και εξωστρέφειας

Π6.4 Μελέτη βελτίωσης εσωτερικών διαδικασιών διαχείρισης καινοτομίας αναφορά αποτελεσμάτων 3 σεμιναρίων

παραδοτεα
New 4
New 2
A blue arrow
A blue arrow